Kapható lesz nálunk az év legszebb – és egyik legerősebb – okostelefonja

 

Úgy volt, hogy csak Kínában árusítják azt a mobilt, amelyik megcsinálta, ami a Samsungnak, iPhone-nak, Huawei-nek nem sikerült.

Vivo Nex

Természetesen a Vivo Nex telefonról van szó, amelyikben megjelent az év számos új technikai megoldása.

A legfontosabb, hogy az ujjlenyomat-érzékelője a kijelzőbe került, a szelfi kamera pedig a készüléktestből csúszik elő, amikor szükség van rá: így majdnem a teljes előlapot, annak 91 százalékát kijelző borítja.

Lenyűgözőek a hardveres paraméterei: a kijelző képátlója 6,59 hüvelykes Super FHD+ AMOLED 19,3:9-es aránnyal. Felbontása 2316×1080 pixel.

Hátlapi duplakamerája 12 megapixeles, f/1.8-as Sony és 5 megapixeles f/2.4-es, ráadásul optikai és elektronikus képstabilizátort, Dual Pixel autofókuszt kapott. A kijelzőbe a csúcsváltozat ujjlenyomat-olvasóját integrálták, az alapváltozatban (Snapdragon 710 processzorral) az olvasó a hátlapra került. Memóriával bőségesen ellátták: van 6 és 8GB RAM-mal és 128/256GB háttértárolóval is.

Méretes, 4000mAh-s az akkumulátora, s természetesen a legfrissebb Android Oreo 8.1 fut rajta.

Június 12-i bemutatójakor még arról volt szó, hogy csak Kínában fogják forgalmazni. Ehhez képest a GSMArena tegnap kínai forrásból felfedezte, hogy világszerte árusítani fogják.

A globális változat július végén jelenik meg először Oroszország, India, Malajzia, Hongkong és Tajvan piacán. A jelek szerint az értékesítés nem áll meg náluk, Európában is kapható lesz. Az élelmesebb kínai online áruházak előjegyzésben már árulják is akár magyarországi szállítással.

Az olcsóbbik változatról 700 dolláros, azaz mintegy 200 ezer forintos árat is láttunk – ennyiért ez a technika ma semmilyen más készülékben nem érhető el.

Vivo-kamera