Legyen olcsó? Ne törjön az okostelefon? Működjön napokig? Megmutatjuk

 

Ha a felsorolt három szempont a legfontosabb, akkor valószínűleg egy új gyártó a mi emberünk, a Poptel.

Bár a céget még 2006-ban alapították, s több mint hatvan országban, Európában, Amerikában, Ázsiában és Afrikában van jelen, mobil kommunikációval, IoT-tal, mesterséges intelligenciával foglalkozik: a most piacra dobott Poptel 9000 Max lett az első saját okostelefonjuk.

Valamivel ki kell tűnni a tömegből. A Poptelnek a nevében található a legfontosabb jellemzője: 9000 mAh-s. Olyan mezőnyben, amelyikben az átlag készülék még a legnagyobb gyártóknál is 3000-3800 kapacitású, s leginkább a prémiumkategóriában érik el a 4000mAh-t.

poptel 9000

Ezen kívül jó hír azoknak, akik a megvásárolt mobilt rögtön valamilyen erős tokba dugják, hogy ne repedjen az első leejtésnél: a Poptelnél erre nincs szükség, mert a gyártó a készüléket eleve strapabíró, ütésálló házban adja.

Más tulajdonságaiban korrekt minőséget ígér a telefon, mert a 4GB RAM és a 64GB belső tárhely nem csak árarányosan számít jó ajánlatnak. A motorháztető alatt nyolcmagos, 1,5 GHz-es processzor ketyeg.

Hátlapi kamerája 13, az előlapi 5 megapixeles – ez igencsak átlagos, miként az a tavalyi, Android 7-es operációs rendszer is. IP68-as vízállóságot kapott; kijelzője 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon kapott helyet, nem hagyták ki belőle a mostanság elspórolt FM-rádiót, s a 3,5 mm-es audio aljzatot sem.

poptel ujjlenyomatolv

Fontos, hogy hálózati frekvenciái megfelelnek a hazai kívánalmaknak; két nano SIM, vagy egy SIM + microSD változatban használható, természetesen független.

Érdemes kutatni a legjobb árért a weben: miként ezt más kínai gyártónál megszokhattuk, a friss készülék már akciósan kapható. Cikkünk megjelenésekor akadt kínai webáruház, ahol már 63 ezer 358 Ft áron ingyenesen házhoz is szállítják.