Megmutatjuk, hogyan lehet ingyen, bármennyi SMS-t küldeni számítógépről

 

Sőt, még az MMS-ek, a képekkel, matricákkal küldött üzenetek küldése is teljesen ingyenes lett Android okostelefonokon.

Harmadik napja, hogy a Google bejelentette: asztali számítógépekről, laptopról ingyenesen lehet SMS-eket küldeni. Mára gyakorlatilag mindenkinek elérhetővé vált hazánkban is a szolgáltatás.

Hogy a mobilszolgáltatók örülnek-e az ingyenes konkurenciának, azt nem tudni, de a felhasználók már kedvükre alkalmazhatják.

Így vegyük használatba

Igénybevételéhez szükség van a legtöbb androidos telefonon amúgy is előtelepített, vagy a Google Play áruházból természetesen ingyenesen tölthető Android Messages szoftverre, amelyik már évek óta a Google alapértelmezett SMS alkalmazása. A Google a 3.3.043.-as változattól kezdve nyújtja a szolgáltatást, akinek nem ez van a mobilján, frissítsen.

Ha az ingyenes SMS küldést nem is akarjuk igénybe venni, akkor is érdemes kipróbálni a Messagest, mert letisztult, jól áttekinthető felülete jobb, gyorsabb számos gyári, vagy fizetős alkalmazásénál.

Telepítése, beállítása pár pillanat alatt végbemegy az okostelefonon.

Második lépésként indítsuk el az alkalmazást a mobilon, a wifink legyen bekapcsolva, s a számítógép böngészőjében lépjünk a Google e célra kialakított weboldalára, az Android Messagesre (https://messages.android.com/). Az alábbi képet fogjuk látni:

SMS PC-rol QR

Miként a weboldal is írja, érintsük meg a Messages applikáció jobb felső sarkában a három pöttyöt, majd a lenyíló menüből válasszuk a „Messages a weben” opciót.

A mobilon ez lesz látható:

mobilon

Érintsük meg a QR-kód beolvasása opciót. (Ha nem lenne a mobilon QR-kód olvasó, számtalan ingyenes közül például ezt lehet ajánlani.

A QR-olvasót nem kell külön elindítani, elég a számítógép képernyője felé fordítani a mobilt, s a „QR-kód beolvasása” gombra koppintani.

És már meg is jelenik a böngésző új ablakában az SMS applikációnk, pontosan olyan, mint a mobilon.

Csak immáron teljes képernyőn, s kényelmesen, fizikai billentyűzeten írhatunk üzenetet. Mivel az SMS-t wifin, interneten továbbítja a számítógép, a küldés díjtalan, viszont az üzenet címzettje pontosan úgy megkapja, mintha mobilról küldtük volna.

SMS uzenetvaltas szamitogeprol

Mint látható, lehet küldeni hangulatjelet, matricát, képet – ingyen.

Beállítható, hogy a számítógép maradjon kapcsolatban a mobillal, hogy legközelebb gyorsan vehessük igénybe a szolgáltatást.