Okostelefon TOP 10: ezek most a világ legtöbbet eladott mobiljai

 

Egy kivételével hazánkban is jól ismert, népszerű készülékek vannak a tízes listán.

Az elemzők többsége, köztük olyan tekintélyes cégek, mint a KGI Securities, a Bloomberg, a The Wall Street Journal és a Morgan Stanley – az iPhone X kapcsán már év elején megállapította, hogy az ezer dollár fölé árazott iPhone X kiverte a biztosítékot a vevőknél.

Elterjedt hírek szerint a kezdeti fellángolás után annyira visszaesett a kereslet, hogy az Apple kénytelen kivezetni a típust a piacról.

Ehhez képest az IHS Markit legújabb becslése szerint az Apple legdrágább okostelefonja nagyon is sikeresnek bizonyult: a harapott almás óriás az év első negyedévében 12,7 millió „X”-est adott el, s így az iPhone X lett a világ legnépszerűbb telefonja.

Bár az eladási szám jóval elmarad az egy évvel előbbi iPhone 7 Plus-étól, amit 18,3 millió példányban sikerült értékesíteni, az ultraminőségű és ultraárú iPhone X minden más modellt vert a piacon.

Figyelemre méltó, hogy a Statista ábráján láthatóan harmadik helyezett a Samsung nálunk szinte ismeretlen, alsó kategóriás telefonja, a Galaxy Grand Prime Plus lett.

Infographic: iPhone X Tops Global Smartphone Hit List in Q1 2018 | Statista

Az éppen dobogós Galaxy Grand Prime Plus viszont 150 dollárnál is kevesebbe kerül.

Mint a diagram mutatja, az Apple és a Samsung telefonjai elfoglalták a tízes lista összes helyét, más márka még mutatóba sem jutott ide.

Az IHS a mind népszerűbb kínai modellek teljes hiányát azzal magyarázza, hogy Kelet-Ázsia legnagyobb országának gyártói csak jóval később rukkoltak elő újdonságaikkal, s így nem kerülhettek a negyedéves győztesek közé.