A világ legtöbbet letöltött iPhone appjáról senki sem hallott

 

Ami a mi régiónkat illeti, valószínűleg ritka kivételek közé tartozik, aki tudja, mi a legnépszerűbb iPhone-alkalmazás.

Közzétette az iPhone alkalmazások 10-es Top-listáját a Sensor Tower kutatócég. Hogy a legnépszerűbbek között ott van a Facebook, a Google Térkép, azon nincs mit magyarázni.

Akad azonban köztük egy-két olyan alkalmazás is – köztük például a legtöbbet letöltött – aminek hírét sem hallottuk. És ez sok mindent megmagyaráz.

10. Google Térkép

A Map folyamatosan az App Store legnépszerűbb alkalmazásai közé tartozik. Az év első három hónapjában világszerte 22,4 millió alkalommal töltötték le iPhone-ra.

iQiyi

9. iQiyi

A kilencedik helyet szerezte meg a kínai internetes óriáscég, a Baidu által alapított iQiyi. Ez egy YouTube-hoz hasonló videó streaming app, aminek jelenleg 481 millió felhasználója van. Az emberek havonta 5,6 milliárd órát töltenek az alkalmazással a TechCrunch szerint.

Az első negyedévben 22,6 millió letöltést ért el.

QQ

8. QQ

Szintén kínai tech konglomerátum tulajdonában van a Facebook Messenger-stílusú azonnali üzenetküldő. Online játékokat, zenét, vásárlási lehetőséget kínál.

22,6 millió alkalommal töltötték le.

7. WeChat

A kínai Tencent alkalmazása már nem annyira ismeretlen a fülünknek: az elmúlt negyedévben 28,9 millió letöltést ért el világszerte.

A WeChat képes üzenetküldésre, közösségi médiafelületként és mobil fizetési eszközként szolgál. Több mint egymilliárd havi aktív felhasználóval rendelkezik.

6. Facebook

Minden botrány ellenére a az egyik legnépszerűbb iPhone alkalmazás. Körülbelül 29,4 millió alkalommal töltötték le az első negyedév során.

5. Instagram

Az év első három hónapjában becslések szerint 31 millió alkalommal töltötték le.

4. Messenger

A Facebook Messenger 31,3 millió letöltést ért el.

3. WhatsApp

A negyedik Facebook tulajdonolta appot 33,8 millió alkalommal töltötték le.

2. YouTube

A Google tulajdonában lévő YouTube az év első negyedében becslések szerint 35,3 millió letöltést ért el.

Tik Tok

1. Tik Tok

A felénk teljesen ismeretlen, kínai Tik Tok zenei videó és közösségi média alkalmazással rövid felvételeket lehet készíteni-szerkeszteni, zenéket, effektusokat adni az alkotásunknak. A Tik Tok tulajdonosa ugyanaz az anyavállalat, amelyik tavaly 1 milliárd dollárért megvásárolta a Musical.ly-t.

A Tik Tok óriási siker Kínában: 45,8 millió alkalommal töltötték le.

Bár nyilván nem lehet minden értékelés mércéje az év első három hónapjának népszerűségi listája, de a Sensor Tower adatai rámutatnak, hogy miért is annyira fontos a nagy tech cégeknek, hogy termékeik megfeleljenek egy akkora piac elvárásainak, amelyik önmagában képes világcsúcsokat elérni.