Megmutatjuk, milyen lesz hamarosan az új iPhone

 

Napvilágra került a vissza a múltba meglepő ötlete. Meg, hogy bizonyára lecserélik a tavaly nagy harsonázás közepette bevezetett iPhone X-et.

Iparági elemzők – köztük olyan hitelesek, mint a KGI Securities, a Bloomberg, a The Wall Street Journal és a Morgan Stanley – az iPhone X kapcsán két megállapításban megegyeznek.

Egyrészt, hogy az ezer dollár fölé árazott „X” kiverte a biztosítékot a vevőknél, és kezdeti fellángolás után annyira visszaesett a kereslet, hogy az Apple kénytelen kivezetni a piacról. Másrészt, hogy a magas ár az alacsony eladási számokal is rekordbevételt eredményezett a harapott almás cégnek.

Vélhetően alapvetően ez a két szempont határozza meg az idei kínálat alakulását.

Májusban jön az időutazás – vissza az alapokhoz

Ha minden igaz, jön a Ben Geskin és Ming-Chi Kuo, a KGI Securities jól tájékozott szakértője szerint az olcsósított iPhone SE 2.

 

A Jaguár kódnevű és (talán) SE 2 nevet kapó készülék a kiszivárogtatások szerint a vezetéknélküli töltést lehetővé tevő, divatos üveg hátlap kivételével olyan lesz, mintha 2012-ben lennénk. Vaskos test, ma már szokatlanul kicsi, 4 hüvelykes kijelző, belógó notch nélkül (nem mintha hiányozna a szenzorsziget foltja). A tömegcikknek szánt termék árába nem fér bele a kávanélküliség, valamint a Face ID sem.

Érkezik a drága, új csúcskészülék-család ősszel

A belépőszintű készülék továbbra is hozza a mai iPhone X számos jellegzetességét, így az arcazonosítást, a fejlett érzékelőket és a mai dizájnnak megfelelő külsőt. Spórolni a kijelzővel lehet rajta, ami OLED helyett a régi LCD lesz.

Ellenben a mérete nő, mert 6,1 hüvelykes LCD-t kap, míg az OLED-es X csak 5,8 hüvelykes volt.

Az olcsóbb panel pedig lehetővé teszi az Apple-nek, hogy a modell árát az 550- 650 dolláros mezőben tartsa.

uj iphone-ok merete es felbontasa

Mint látható, a három készülék között drámai különbségek lesznek a méret és a kijelzők felbontása (ppi) szerint is.

A fáma szerint – természetesen drágábban, 650-750 dollárért – elérhető lesz a két SIM-es változat is, ami olyan népszerű az ázsiai piacokon. És minden bizonnyal az lenne a magyaron is.

Ming-Chi Kuo még két új iPhone-ról beszélt.

Az egyik – bárhogy is nevezzék – egyfajta „iPhone X Plus” 5.8 hüvelykes, s a másik pedig „Xs Plus” 6.5 hüvelykes OLED kijelzővel. Utóbbi modell meglehetősen drága, legalább 1100 dollár lesz. A kisebbik kijelzőjét a Samsung, a nagyobbakét a kapacitási gondokkal küzdő LG gyártja.

Kuo azt jósolja, hogy a következő generációs iPhone-ok módosított rozsdamentes acél kereteket kapnak a jobb adatátvitel elérése érdekében.