Tízezren futottak a Margitszigeten

 

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

A csapatok versenye indította a napot, a 3×2 kilométeres váltót – a tavalyi győzelmet megismételve – a BEAC fiatal atlétái nyerték, akiknek mindössze 19 percre volt szükségük a célszalag eléréséig, de az összes trió 54 percen belül teljesített.

A Minicitta távon két futamban ötezernél több iskolás vágott neki a 2,4 kilométernek, az egyéni futamban pedig több profi sportoló is rajthoz állt, így az FTC jégkorongcsapatának képviseletében Tóth Renátó és Kovács Viktor csatárok, Pleszkán József kapus, továbbá Lisztes Krisztián, a korábbi 49-szeres válogatott labdarúgó. A Suhanj futamot a fogyatékkal élőknek rendezték, s ezúttal is nagyon népszerűnek bizonyult a Család futam.

A nap utolsó számában, a 7 kilométeres Midicittán különösen sokan indultak, s mind a férfiak, mind a nők mezőnyében fél órán belül értek célba a győztesek: előbbieknél Csontos Imre, a BEAC atlétája 23 perces idővel, utóbbiaknál Sebők Klaudia, a Bátorfi Agria TKT sportolója nyert 27 perccel.