Törhetetlen, 30 nap készenlétet nyújtó okostelefon? – Igen, van

 

Katonai szabványokat teljesít a világ egyik leginkább strapabíró, elnyűhetetlen okostelefonja.

sonim xp 8

Olyan intelligens, mint amennyire az elpusztíthatatlan – ez a Sonim XP8-as jelmondata. A gyártó nem fukarkodik a jelzőkkel: a mobil a világ legmegbízhatóbb, „ultra-robusztus” készüléke.

Kinek lehet szüksége a törhetetlen kijelzős mobilra?

Elsősorban annak, aki hajlamos leejteni, vagy akinek olyan a munkája, hobbija, sportja, hogy közben könnyen sérülhet a telefonja (ha megnézzük, minden okostelefonnal kapcsolatos probléma statisztikáját magasan vezeti a kijelző törése). Ha egyetlen töltéssel nagyon sokáig kell tudni használni, akkor is jó döntés az X8-as.

Kockáknak kevésbé ajánlott, mert az ára szerint prémium holmi szoftveresen, valamint egyes hardveres képességeit tekintve inkább középkategóriás: nem lehet vele villogni, menőzni, esetében minden a megbízhatóságnak lett alárendelve.

Építkezésen dolgozóknak – egyáltalán, műszaki embereknek – mondhatni nélkülözhetetlen, hiszen munkakesztyűben is működik, víz-, hő- és porálló. Külön vészhelyzeti gombot kapott, és bár ez minden divattal szembe megy, a gombjai „rendes”, lenyomható kapcsolók.

Sonimxp8

Ellenáll az olajnak és a vegyi anyagoknak, oldószerrel tisztítható.

Amúgy a gyártók megelégedtek az Android előző, kipróbált és stabil operációs rendszerével, a Nougattal. (Lássuk be, nem sok nélkülözhetetlen felhasználói újdonságot hozott az Oreo.)

Meglehetősen átlagos a Qualcomm Snapdragon 630-as processzora, a szimplán Full HD kijelző: a 4GB RAM és 64GB ROM szintén középkategóriás, miként a 12 és 8 megapixeles kamera is.

Ellenben mindent túlüvölt, erős a hangszórója, s a 4900 mAh-s akkumulátor 30 óra beszélgetést, vagy 30 készenléti időt ígér.

A májustól kapható készüléket már összevetették a kategória nagyjával, a CAT S61-el. Utóbbi kicsit többet tud, sokkal drágábban.