A rossz idő szerdán is közbeszólt az olimpián

 

A szél miatt újabb két számot halasztottak el, így szerdán nem volt magyar induló az olimpián. Női műlesiklásban Hozmann Szonja és Maróty Mariann indult volna, de a rossz időjárási körülmények miatt a szervezők péntekre tették át a versenyt.

Összességében ez már a harmadik szám volt, amit töröltek alpesi síben. Emellett csütörtökre halasztották a női sílövők 15 kilométeres, egyéni indításos versenyét.

Phjongcshang, 2018. február 14. Sportolók pihennek meleg vízzel teli dézsákban bemutató hóröplabda-mérkőzésük után a phjongcshangi téli olimpián 2018. február 14-én.  A hóröplabdát a kétfős csapatok ugyanolyan méretű pályán játsszák, mint a strandröplabdát, a szettek azonban nem 21, csak 15 pontig tartanak. A hóröplabdázásnak 2026-tól kezdődően az olimpiai részvételre is lehet esélye. (MTI/EPA/Diego Azubel)

Sportolók pihennek meleg vízzel teli dézsákban bemutató hóröplabda-mérkőzésük után a phjongcshangi téli olimpián 2018. február 14-én. (MTI/EPA/Diego Azubel)

Magyar indulónak is szurkolhatunk csütörtökön

Az alpesi szakág magyar szövetségi kapitánya, Stark Márton szerint a sportolóinak fejben nehéz feldolgozni azt, hogy továbbra sem állhatnak rajthoz. Csütörtökön rendezik a férfiak lesikló számát, amelyben Kékesi Márton révén magyar indulónak is szurkolhatunk – hangzott el az M1 Híradójában.

„A szél okozza folyamatosan a gondot, Kangnungban az orkán erejű szél miatt le kellett zárni a jégcsarnokok körüli szabad területeket” – közölte az M1 tudósítója.

Sírva ünnepelte harmadik olimpiai bajnoki címét Shaun White

Történelmi sikert ért el Shaun White, az amerikai snowboardos ugyanis az Egyesült Államok 100. téli olimpiai aranyérmét szerezte meg, miután megnyerte a férfi hódeszkások félcső versenyét.

Shaun White a 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri játékok után Phjongcshangban is olimpiai bajnoki címet szerzett.