Fergeteges a hangulat az olimpiai helyszíneken

 

A világ továbbra is árgus szemekkel figyeli az észak-koreai küldöttséget, például a hivatalos északi szurkolótábor mozgását is. És természetesen nem Dél-Koreában lennénk, ha robotoknak nem rendeztek volna síversenyt.

Rendőrök sorfala között vonult fel az észak-koreai hivatalos szurkolócsapat Pjongcsang egyik parkjában. A lányok kedden szabadnapot kaptak, így kisétálhattak a tengerpartra, majd csaknem egy órás szabadtéri előadást rögtönöztek az olimpiai falu közelében. A csapatban csak jó külsejű, legalább 165 centi magas lányok vannak, akik teljesen lojálisak Kim Dzsongun rezsimjéhez, és nincs kegyvesztett, esetleg külföldön élő rokonuk.

Nagyon sok rendőr vigyázott rájuk, és nem állhattak szóba sem az újságírókkal, sem a nézőkkel. Látszik, hogy a szabadidejükben sem lehetnek szabadok, ez nekünk nagyon furcsa, mondta az előadás után egy dél – koreai lány.

A szurkolócsapat főleg a koreai félsziget egyesített női jégkorong csapatának mérkőzésein kelt feltűnést. Fő feladatuk az országimázs erősítése és az, hogy népszerűsítsék a két Korea közötti közeledést – ám ők maguk szóba sem állhatnak a rajongóikkal.

Miközben a sípályákon a kedvezőtlen időjárás alaposan megkavarta a hivatalos versenyprogramot, a szervezők gondoskodtak arról, hogy a nézők ne unatkozzanak.

Az extra lesikláson nyolc csapat mérkőzött egymással a 10 ezer dolláros fődíjért.

Phjongcshang, 2018. február 13. Csúszdapályát készít elő a technikai személyzet tagja a nők egyéni szánkóversenye előtt a phjongcshangi téli olimpián az Alpensia Csúszóközpontban 2018. február 13-án. (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

A szabályok szerint csak 50 centinél magasabb versenyzőket lehetett nevezni, akik, vagy inkább amik két lábon állnak, saját áramkörrel rendelkeznek, és sílécen kerülgetik a kék és piros zászlókat.

A robotok nem vehetnek részt az olimpián, ezért külön versenyt tartottunk nekik, így bemutathatjuk a világnak a dél – koreai robottechnológia fejlődését, mondta a verseny szervezője.

A viharos szélben a sportolók is kevesebbet gyakorolhatnak a pályán.