Számos programmal vár mindenkit az Országos Széchényi Könyvtár

 

Nyílt napot tart az Országos Széchenyi Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából. A látogatók számos programon vehetnek részt, egyebek mellett raktársétán, könyvbemutatón és tudományos konferencián. A raktárból természetesen a Hymnus kéziratai is előkerülnek – a nyílt nap részleteiről Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyilatkozott az M1 délelőtti műsorában.

Az Országos Széchényi Könyvtár hatalmas fejlesztési programját valósítja meg minden évben, így ez idén sem lehet másként – fogalmazott a főigazgató. Elmondta, a magyar kultúra napja alkalmából még több újdonsággal készültek a látogatóknak, akik nyitott raktárakat járhatnak végig,  valamint számos konferenciarendezvény és könyvbemutató is várja az érdeklődőket.

A könyvtárban szervezett konferencián a csillagászat rejtelmeiről és tudományáról lesz szó – mondta el Farkas Gábor, a konferencia szervezője. Hozzátette, a középpontban a 16–17. században megszaporodott égi vagy annak vélt jelenségekről szóló beszámolók kaptak helyet, a konferenciát követően pedig Az 1680. évi üstökös művelődés- és tudománytörténeti emlékei című könyvet mutatják be.

A nyílt nap eseményeiről az alábbi linken érhető el bővebb információ: http://www.oszk.hu/rendezvenyek/magyar-kultura-napja-2018