Pódiumműsor Balogh Béni műveiből Miskolcon

 

Drámatagozatos diákok pódiumműsorával emlékezik a magyar kultúra napjára hétfőn Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

A fiatalok a nekézsenyi születésű Balogh Béni művei alapján összeállított Vadócok a Bükkben és a könyvtárban című darabot adják elő.

A Balogh Béni regéiben, mondáiban megörökített magyar múltról, kultúránk nevezetes emlékeiről és a szerzőről szóló könyvről is szó lesz A szülőföld üzenet című esten. Az író műveiből összeállított, Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színművész, drámapedagógus által rendezett műsort a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatos tanulói adják elő.

A megújult II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár és Oktatási Központ Miskolcon 2013. április 10-én. MTI Fotó: Vajda János

A megújult II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvű Könyvtár és Oktatási Központ Miskolcon
(MTI-fotó: Vajda János)

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nekézseny önkormányzata kiadásában nemrégiben megjelent Balogh Béni (1922–2000), Nekézseny szülötte, a magyar rege- és mondavilág írója című könyv bemutatóját Venyigéné Makrányi Margit nyugalmazott könyvtárigazgató, a kötet lektora vezeti, a meghívott vendégek pedig a kötet szerzői, Bánfalvi Lászlóné és Hideg Ágnes.

További magyar kultúra napi programokat erre a linkre kattintva ér el.