Gary Oldman Churchill-jelmezben ment lánykérőbe

 

A színész elmaszkírozva szegezte a nagy kérdést szerelmének.

Megkapta Gary Oldman élete első Arany Glóbuszát A legsötétebb óra főszerepéért. A filmben Winston Churchillt alakítja, a történet pedig arról a néhány hétről szól, amikor a brit miniszerelnök elérte, hogy a rossz kilátások dacára Anglia tovább harcoljon Németország ellen.

Gary Oldman és Gisele Schmidt. Fotó: Rex Features

Gary Oldman és Gisele Schmidt. Fotó: Rex Features

Oldman, aki talán az Oscart is megkapja teljesítményéért, egy beszélgetős műsorban elárulta, hogy a forgatáson teljes Churchill-jelmezben kérte meg felesége kezét, ami legalább akkora alakítás volt, mint a filmszerep.

„Átvittem a térképszobába, nekiszegeztem a kérdést, mire azt mondta, igen – mesélte a színész Jimmy Kimmel műsorában. – De aztán kurjantott az ügyelő, hogy folytatjuk a forgatást, úgyhogy mennem kellett.”

Gary Oldman A legsötétebb óra című filmben. Fotó: Youtube

Gary Oldman A legsötétebb óra című filmben. Fotó: Youtube

Ezek után Kimmel meglehetősen illetlen kérdést tet fel: „Ezek szerint nem sikerült Churchillként elhálni a sikeres leánykérést?” Oldman zavarba jött és elegánsan átsiklott a kérdés felett.

A színész az Arany Glóbusz átvételekor egyébként nem volt ilyen szégyenlős. A színpadon feleségének, Gisele-nek is megköszönte, hogy türelemmel viselte A legsötétebb óra forgatását, és megeresztett egy poént ezzel kapcsolatban: „Azt mesélte a barátainak, hogy este Winston Churchillel bújik ágyba, de reggel Gary Oldmannel ébred – ez szerintem még mindig jobb, mint fordítva.”