István, Vajk
Friss
Országszerte kánikulára figyelmeztetnek // Illegális bevándorlókat szállító mikrobusz borult fel Szerbiában // Fel kell sorakoznia Trump mögött a republikánusoknak, véli Steve Bannon // Áldozatokat is követeltek az újabb lomboki földrengések // Kivándorlási válságot lát az MSZP Magyarországon // Változik a vonatközlekedés augusztus 20-án //

blogok
Élő Bolygó Blog
Nőtt a Föld faállománya az elmúlt évtizedekben
Hét százalékkal emelkedett a globális erdőterület a Földön 35 év alatt – derült ki a Nature című tudományos lapban közölt friss tanulmányból. A mérések szerint több mint kétmillió négyzetkilométerrel nőtt a faállomány.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Intelmek
Augusztus 20-a táján rendszeresen elő szokott kerülni Szent István „Intelmeinek” kiemelt mondata, amellyel a haladó értelmiség és a „szelíd hazafiak” szokták a „vad magyarokat” leiskolázni.
Máthé Áron
BlogGÓL - Horti Gábor blogja
A terpesz megvolt, a gólok nem jöttek
Cristiano Ronaldo nem sokat változott: Juve-mezben is tud cselezni, passzolni, lőni és terpeszállás után nekifutni egy szabadrúgásnak. Csak a gól hiányzott az ötszörös aranylabdás első olasz bajnoki meccsén.
Horti Gábor (Vezetőedző)
BlogGÓL - Horti Gábor blogja
Unai, ez még Wenger apóval is ment!
A nyáron menedzsert váltott az Arsenal, Arséne Wenger 22 év után távozott az Ágyúsoktól. Az utódja, Unai Emery két bajnoki meccs után nulla pontot tud felmutatni. Megérte elkergetni az öreget?
Horti Gábor (Vezetőedző)
Családban marad!
Mosolyról mosolyra
Többször, sokkal többször kellene egymásra mosolyognunk.
Máthé Zsuzsa
Látószög - Schmidt Mária blogja
Intelmek és hírek
Augusztus 20-a közeledtével Szent István és Kölcsey Ferenc szellemi ̶̶̶ erkölcsi testamentumára, intelmeire emlékezünk, utóbbi halálának 180. évfordulója alkalmából is.
B. Varga Judit (történész-muzeológus)
Alaptörvény blog
A migráció lassan felemészti a svéd jóléti államot
A mindennapi híradásokban gyakorta hallhatunk-olvashatunk arról, hogy miként is élnek vissza a menedékkérő és letelepedett migránsok az őket fogadó államok jóindulatával.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
Tudományos szocializmus
Egy orvos, egy történész és egy kémikus Rákosi és Kádár szolgálatában. A Kommunizmuskutató Intézet életrajzi adatbázisát frissítette a szerző jelen írásával.
Szabó Ákos

RIDIKÜL