A spanyol királyi pár meseszép lányaival kíván boldog karácsonyt

 

A család számára hagyomány, hogy egy friss családi fotóval köszöntik a spanyol népet.

A spanyol királyi pár idén is elkészítette különleges karácsonyi üdvözlőlapját, melyhez a fotót ezúttal a spanyolok nemzeti ünnepén, a Zarzuela palotában előtt készítettek még októberben. A médiában a napokban megjelent fotót a család képeslap formájában már szét is küldte a rokonaiknak, barátaiknak, virtuális formában pedig a spanyol népnek.

A spanyol királyi család karácsonyi képeslapja. Fotó: SIPA

A spanyol királyi család karácsonyi képeslapja. Fotó: SIPA

VI. Fülöp spanyol király és Letícia Ortiz televíziós újságírónő 2004. május 22-én Madridban kötött örök hűséget a La Almudena katedrálisban. A királyné egyébként a spanyol uralkodó család első polgári származású tagja, aki tökéletesen beilleszkedett a királyi családba. A párnak két gyönyörű kislánya született, a most 12 éves Leonóra és a 10 éves Zsófia hercegnő, akikről az ünnepek alkalmából mindig készül egy friss fotó.

“Kellemes karácsonyt és boldog új évet” – olvasható a lapon, melyen hagyományosan a családtagok aláírása is mindig szerepel.

A spanyol királyi család népszerűsége mellesleg már-már vetekszik a britekével. Nemcsak arról van szó, hogy Fülöp király felesége, Letícia végtelenül csinos, s hogy kislányaik mintha csak egy mesekönyvből léptek volna elő, tökéletességük kulcsa nem feltétlenül csak ebben rejlik. Összhang van közöttük, az összetartozás pedig nemcsak képletes. Elegendő, ha elcsípjük Letícia királyné egy pillantását, amikor férjére tekint, vagy amikor éppen egyik kislánya arcát simítja meg.