Garantált libabőr! Pink és Kelly Clarkson leénekelte a csillagokat

 

A két énekesnőnek köszönhető az idei American Music Awards-gála egyik legemlékezetesebb pillanata.

Bruno Mars vehette át az év művésze trófeát, Diana Ross pedig életműdíjat kapott az Amerikai Zenei Díjak átadásán vasárnap este Los Angelesben. Az American Music Awards-gála további díjazottjai között szerepelt Niall Horan, a One Direction korábbi énekese, aki az év új művésze lett, továbbá a Despacito triója. A Puerto Ricó-i Luis Fonsi, Justin Bieber és Daddy Yankee ugyanis az év legjobb közös munkájáért járó díjat szerezte meg a hatalmas világsikerrel.

Ami azonban a nyertesek bejelentésénél is izgalmasabb volt, az Pink és Kelly Clarkson hihetetlen előadása, akik közösen adták elő a REM Everybody Hurts című számát az Egyesült Államokban a közelmúltban hatalmas pusztítást okozó hurrikánok és erdőtüzek áldozatai és a mentésben résztvevők tiszteletére. Pink később egy légi akrobatikus előadással nyűgözte a közönséget, miközben a Beautiful Trauma című számot énekelte.

Diana Ross életműdíjával. Fotó: MTI/EPA

Diana Ross életműdíjával. Fotó: MTI/EPA

Az est folyamán a Motown lemezkiadó szupersztárját, Diana Rosst videoüzenetben Barack és Michelle Obama, valamint Taylor Swift is üdvözölte életműdíja alkalmából, aki több nagy slágerét is előadta, köztük az I’m Coming Out és a Take Me Higher című számot.

Brad Delson, Mike Shinoda és Rob Bourdon a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Fotó: MTI/EPA

Brad Delson, Mike Shinoda és Rob Bourdon a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Fotó: MTI/EPA

A Linkin Park, amelynek frontembere, Chester Bennington nyáron vetett véget életének, a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Az együttes Benningtonnak, “emlékének, tehetségének, humorának és örömének” ajánlotta az elismerést.