Tehetségportált indít a HÖOK

 

Tehetségportál indult a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) gondozásában, az oldal célja, hogy közel hozza egymáshoz a tehetséges fiatalokat és a piaci szereplőket – közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke az MTI-vel.

Gulyás Tibor úgy fogalmazott: hisznek abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Ennek beteljesüléséhez és hasznosulásához egy olyan felületre van szükség, ahol minden érintett szereplő meg tudja valósítani az elképzelését. Hallgató, oktató, cég vezető, startupper, bárki – tette hozzá a HÖOK elnöke.

A portál online felületén a tehetségeknek lehetősége nyílik projektötleteik teljes körű kidolgozására, csapattagok toborzására és finanszírozók bevonására. Az oldal felépítésének köszönhetően kizárólag olyan projektek publikálhatók, amelyek megfelelnek a tehetségtámogatók igényének.

Amennyiben a piaci szerelők, azaz a tehetségtámogatók által megfogalmazott és ez alapján az oldalba beépített kritériumoknak megfelel az adott projekt, úgy többlépcsős, opcionális forrásbevonás után indulhat a munka.

Eger, 2014. október 18. Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) jelenlegi alelnöke, a 2015-2016-os ciklus elnökjelöltje beszédet mond a szervezet tisztújító küldöttgyűlésén az egri Eszterházy Károly Főiskolán 2014. október 18-án. MTI Fotó: Komka Péter

Eger, 2014. október 18.
Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) jelenlegi alelnöke, a 2015-2016-os ciklus elnökjelöltje beszédet mond a szervezet tisztújító küldöttgyűlésén az egri Eszterházy Károly Főiskolán 2014. október 18-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Azonban nemcsak a tehetségek tölthetnek fel tartalmat, hanem a különböző tehetségtámogatók is, így meghirdethetnek szakmai gyakorlatokat, pályázatokat saját igényeiknek megfelelően.

Az oldal segítségével azok a tehetségek, akik még jellemzően a felsőoktatási intézményekben tanulnak, tanulmányaik befejezését megelőzően már olyan kapcsolatot tudnak kialakítani a tehetségtámogatókkal, ami könnyen eredményezheti a diploma megszerzését követő azonnali elhelyezkedést. A tehetségtámogatók számára további előnyöket is biztosít a portál, hiszen közvetlen elérés nyílik a fiatal, majdani munkavállalók felé, így kínálva valós tapasztalaton alapuló alternatívát a toborzási folyamatokban – közölte az elnök.

További részletek a www.tehetsegportal.hu oldalon találhatók.