Még vizsgálják a jobbikos Sneider Tamás fiainak ügyét

 

Továbbra is nyomoznak az Ország­gyűlés jobbikos alelnöke, Sneider Tamás fiai ügyében – tudta meg a Magyar Idők. A két fiú az alapos gyanú szerint cigányokat bántalmazott egy Heves megyei településen.

„Az ügyben a nyomozás legutóbb meghosszabbított határideje december 1-jén jár le. Az ügyészség az eljárásnak ebben a szakaszában – a még folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel – nem ad további, részletesebb tájékoztatást a sajtó számára” – válaszolta a Magyar Idők kérdésére Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője.

A politikus fiai és társai elleni nyomozásra a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki, és a nógrádi rendőrök idén február elején vádemelési javaslattal be is fejezték vizsgálatukat. Ekkor tudhatta meg a közvélemény, hogy a büntetőeljárás azért indult meg, mert a Jobbik alelnökének két fia, S. Márk és S. Erik heves megyei cigány családok ellen léptek fel erőszakosan – idézte fel a Magyar Idők írásának szerzője.

A rendőrség álláspontja az volt, hogy mindketten megalapozottan gyanúsíthatók közösség tagja ellen elkövetett csoportos erőszakkal. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség február 27-én kelt határozatával, a rendelkezésre álló bizonyítékok mérlegelését követően, bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást, amit a TASZ panasza nyomán a Heves Megyei Főügyészség újraindíttatott.

Sneider Tamás egyébként egyike volt az egri szkinhedek vezetőinek Roy néven, és ilyen minőségében 1992-ben garázdaság miatt felfüggesztett börtönt kapott, miután megvert egy cigány embert. Az akkori ítélet szerint a férfit társaival együtt üldözte, leütötte, majd a földre került férfit többen is ütötték.