Magyar Idők: Dobrev Klárát tanúként idézik be a Czeglédy-ügyben

 

A konzervatív napilap információ szerint Gyurcsány Ferenc felesége napokon belül kézhez kapja idézését.

A korábbi miniszterelnök családi cégét, az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek nyújtott kölcsönökkel kapcsolatban akarják meghallgatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai.

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és EP-listavezetője és felesége, Dobrev Klára a DK európai parlamenti választási kampánynyitó nagygyűlésén Budapesten, az Egyetem téren 2014. április 13-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke és felesége, Dobrev Klára egy kampányrendezvényen (MTI-fotó: Bruzák Noémi)

Az eljárást a Csongrád Megyei Főügyészség felügyeli, amely feltétlenül szükségesnek tartja az eljárás során felmerült minden körülmény tisztázását, így az Altustól és más forrásokból Czeglédynek juttatott kölcsönök vizsgálatát is.

Egy, a Magyar Idők birtokába került szerződés szerint az Altus Portfólió Kft. tavaly februárban csaknem nyolcvanmillió forintos rövid lejáratú likviditási kölcsönt adott a baloldali politikus cégének. Az Origo.hu további kölcsönügyletekről is tudomást szerzett.

A teljes cikket ide kattintva érhetik el.