Lehetetlen könnyek nélkül megnézni - előkerült a Titanic kivágott jelenete

 

Több mint 20 évvel a premier után elérhetővé tették a szívszaggató mentési jelenetet.

Önmagában az a tény is szívbemarkoló, hogy az 1912. április 14-én jéghegynek ütköző Titanicon közel másfél ezren vesztették életéket, melyet James Cameron filmjében vizuálisan is megörökítettek. Az egyik legszomorúbb jelenet, mely a tragédiát túlélő, megtört utasokat mutatta be a Carpathia fedélzetén, azonban végül kimaradt a végső verzióból. Keddtől azonban a Buzzfeednek köszönhetően bárki megnézheti.

A másfél perces jelenet Rose (Kate Winslet) fedélzetre emelésével kezdődik, majd után a kimentett utasokat pásztázza a kamera, akik között például ott az a szőke kislány, akit Rose vőlegénye, Caledon Hockley (Billy zane) kapott az ölébe, hogy így feljusson az egyik nőket és gyermekeket szállító mentőhajóra.

Rose édesanyja, Ruth DeWitt is feltűnik pár pillanatra, akivel a fiatal lánynak sosem volt túl jó a kapcsolata, és aki rémülten pásztázta a tömeget, hátha rálel a gyermekére.

Az 1997-es mozi Cameron legsikeresebb filmje, mely 11 Oscar-díjat kapott és mely világszerte kétmilliárd dollárt hozott a kasszára.