Tízéves lett a pápai misszós művek

 

600 gyerek imádkozott közösen a nemzetért az Országházban - a Pápai Missziós Művek, vagyis a katolikus egyház egyik legnagyobb segítő szervezetének szervezésében. A hozzájuk tartozó Szent Gyermekség Műve sem működhetett, dolgozhatott a kommunizmus idején, újjáalakulásának 10. jubileumát ünnepelték – közölte az M1 Híradó.

A kék társalgó szőnyegére is leheveredhettek a gyerekek, hogy úgy csodálják meg a mennyezeten található festményeket. Nem mindennapi tárlatvezetésben lehetett része annak a mintegy hatszáz diáknak és óvodásnak, akik a Pápai Missziós Művek szervezésében járhatták végig a Parlament épületét.

„A kupolarész tetszett a legjobban, mert nagyon sokat tanultunk az egész parlamentről, nagyon jó volt” – mondta Huszár Anna.


„Egy régi épület és nagyon szép a stílusa, nagyon szépen lett elkészítve a kivitelezőjétől” – tette hozzá Hernádi Máté.

Több közös imádságot is tartottak

Több közös imádságot is tartottak. Délelőtt a Szent István Bazilikában Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapesti érsek vezetésével, délután pedig az Országházban imádkoztak a nemzetért.

„Minél szélesebb körben volna szükség olyan egyházi lehetőségekre, amely megszólítja a gyermekeket. Különböző korosztály, különböző érdeklődési körnek” – mondta Buksai Péter, a Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola iskolalelkésze.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta, hogy a fiatalok megszólítása csak úgy lehetséges, ha

megtanulnak felelősségteljesen élni.

„Először is saját magatokért. mert az életet azt kaptátok, a szüleitektől és Istentől, és azt nem lehet csak úgy eldobni. Arra nem lehet különböző tetoválásokat rárakni, mert azzal előbb-utóbb csak baj van” – közölte Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az államtitkár szerint csak így lehetnek fiataljaink teljes jogú tagjai családjaiknak, az egyházi közösségüknek és a magyar nemzetnek – közölte az M1 Híradó.