Több mint száz sportágat lehetett kipróbálni a Nagy Sportágválasztón

 

Több mint száz sportágat lehetett kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Profi sportolókkal, világ- és Európa-bajnokokkal is lehetett találkozni. Már az is hagyomány, hogy Nagy Hangszerválasztót is tartanak ilyenkor. Nem egyszerű a döntés az iskolai év elején, hogy milyen különórákra járjanak a gyerekek: segíthet a választásban egy-egy ilyen alkalom – közölte az M1 Híradója.

Több mint száz különböző mozgásforma várta a gyerekeket a fővárosban a Merkapt sportpályán. A mozgás mellet zenélni is lehetett. Az esemény társrendezvénye a Nagy Hangszerválasztó volt, ahol a gyerekek húsz hangszert szólaltathattak meg.

A klasszikus sportágak mellett olyan edzésformák is bemutatkoztak, amelyeket nem mindenki ismer. Ilyen például a mediball, ami a thai chi kifinomult mozdulatait ötvözi a labdajátékkal.

Idén is nagyon népszerűek voltak a harcművészetek. Karate, taekwon-do, judo, thai box és számos keleti filozófián alapuló sport várta a fiatalokat.

A gyerekeket szakképzett edzők és fiatal sportolók segítették abban, hogy a legjobb döntést hozhassák meg.

A Nagy Sportágválasztót 25. alkalommal rendezték meg azért, hogy a gyerekek könnyebben tudják kiválasztani, hogy milyen sport illik hozzájuk.

A kétnapos sportrendezvényen csaknem húszezren vettek részt.

A címlapfotó illusztráció.