Gasztronómiai különlegességek mellett kulturális rendezvényekkel is várják a látogatókat a Vajdahunyad várában szeptember 14–15-én – mondta Ökrös Mariann, a Magyar Libamáj Szövetség elnöke az M1 vasárnap reggeli műsorában.
Mint mondta, a libamáj, a libacomb, a libamell, a libazsír és a libatepertő 2012 óta hungarikum. A fesztiválon a libahús elkészítéséhez is kínálnak ötleteket, megismertetik a látogatókat a húshoz illő, mára elfeledett fűszerekkel is.
Megjegyezte, nagyon illik a libából készült ételekhez a tokaji bor, ezért a fesztivál díszvendége Tokaj és a tokaji borok lesznek.
Mint mondta, a gasztronómiai különlegességek mellett kulturális rendezvényekkel is várják a rendezvényre látogatókat.
Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány elnöke arról beszélt, a libamáj mellett a liba összes részét érdemes megkóstolni, így kínálnak majd a fesztivál vendégeinek ludaskását és hidegen és melegen füstölt kolbászokat is.