Sokat utaztak a családok a Hol vagy, Kajla? program keretében

 

Népszerűnek minősítette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a nyári szünetben futó „Hol vagy, Kajla?” programot, amelynek keretében 200 ezer pecsétet gyűjtöttek és 10 millió kilométert vonatoztak a gyerekek.

Az ügynökség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint gyerekek tízezrei vettek részt a programban, amelynek célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot, minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben.

A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, „Kajla útlevelükbe” összesen 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak.


Az utazást megkönnyítve júliustól a „Kajla útlevéllel” az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhattak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a Mahart és a Bahart egyes járatain.

Július 1-től augusztus 31-ig a vasúton összesen több mint 100 ezer ingyenes „Kajla jeggyel” 10 millió utaskilométert tettek meg a családok, a Mahart és Bahart hajójáratain pedig 6100 ingyenes utazást tettek a Dunán és a Balatonon.

A programhoz készült egy mobilalkalmazás is, amelyet csaknem 80 ezren töltöttek le, ennek segítségével a gyerekek megyénként két-két nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül.

Júniusban két hétvégén keresztül várta „Kajla sátor” játékokkal és ajándékokkal a diákokat a Gyerekszigeten, a Forma-1-es Magyar Nagydíj alatt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közreműködésével pedig a pénteki szabadedzésen több mint 55 család több mint 250 tagja vehetett részt ingyenesen „Kajla útlevéllel”.