Hivatalosan is elkezdődött a Sziget Fesztivál a Hajógyári-szigeten

 

Jövő keddig mintegy 1000 programot kínál a rendezvény. Rögtön a nyitónap teltházas, hiszen egy világsztár, Ed Sheeren ad koncertet – közölte az M1 Híradója.

Közönség az ausztrál Ocean Alley együttes koncertjén a 27. Sziget fesztiválon (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Voltak, akik még a sátruk felállításával küzdöttek a fesztivál nyitónapján. „A barátaim meséltek a korábbi évekről, hogy érdemes idejönni, mert nagyszerű a Sziget, jó a hangulat. De azt nem mondták, hogy sátrat is kell állítani. Próbálkozunk. Nem könnyű, de reméljük, lesz hol aludnunk ma éjjel” – mondta egy olasz lány.


A legtöbben viszont már kényelmesen elhelyezkedve várták, hogy elkezdődjön az este. Alig várom már, hogy bulizhassak. „A koncertek közül Martin Garrixet várom a legjobban” – mondta egy holland fiatal.

A mintegy 60 különböző helyszínen egész nap várták programokkal és látványosságokkal a fesztiválozókat.

Bárki kipróbálhatta például az ördögbotozást.

Egy férfi pedig a különleges tevéjével keltett feltűnést.

„Imádom, hogy ennyi minden van itt. Sokféle program közül válogathatunk és sokféle ételt is lehet venni, nagyon jók” – mondta egy új-zélandi fesztiválozó, aki negyedmagával jött a Szigetre.

Az egyhetes fesztiválon egész utcákat töltenek meg a különböző ételes standok. Az európai mellett

az ázsiai és az amerikai ízeket is meg lehet találni.

A lopások minimalizálása miatt mindenhol csak elektronikusan lehet vásárolni.

A Sziget elsősegély központját idén először az Országos Mentőszolgálat üzemelteti. A Sziget-lakók épségére 9 mentőegységgel, egy időben 100 egészségügyi munkatárs ügyel.

„Már az első napon a nyitás előtt körülbelül 50-en keresték fel itt az ambulanciánkat, de a mentőautóink is besegítettek. A leggyakoribb problémák a közhiedelemmel ellentétben nem az alkohollal vagy a droggal függnek össze, hanem

apróbb sérülésekhez kell kivonulnunk, ezeket kell ellátnunk.

Vannak, akik rosszul lesznek a napon, a melegben. Igyekszünk egyrészt mindenkit elsősegélyben részesíteni, aki rászorul, itt az ambulancián kezeljük, megfigyeljük, aki pedig súlyosabb állapotban van, azonnal mentőautóval kórházba kerül” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A koncertek délután négy órakor kezdődtek el, több mint tíz színpadon.

A szervezők szerint már az első nap teltházas, ez azt jelenti, hogy 95 ezren váltottak jegyet a szerdai napra.