A nemzetközi pénztárakban lehet visszaváltani a MÁV jegyeket az olasz vasutassztrájk miatt

 

Az olaszországi vasutassztrájk miatt szükséges menetjegy-visszaváltást vagy a jegy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok – közölte a Mávinform kedden az MTI érdeklődésére.

Az olasz vasutasok szerdán 9 és 17 óra között munkabeszüntetést tartanak. Az utazók a Trenitalia olasz vasúttársaság honlapján úti céljuk megadásával lekérdezhetik a minimális szolgáltatás keretében közlekedő járatokat – hívta fel a figyelmet a Mávinform a Trenitalia közleményére hivatkozva. 

Magyarországról közvetlen járatok nem indulnak Olaszországba. A Mávinform tájékoztatása szerint az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel lemondhatnak az utazásról. A Magyarországon váltott jegyek árát kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV-Start, vagy más időpontra érvényesíti a menetjegyet.

Amennyiben az utasok nem mondanak le az utazásról, jegyeik záradékolásáról szükség esetén külföldön kell gondoskodniuk. A jegyek visszatérítését a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál lehet kérni – közölte a Mávinform.