Hétfőn lép életbe a BKK hálózatán a nyári menetrend

 

Hétfőn életbe lép a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatán a nyári menetrend és változik az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedési rendje is.

A közlekedési társaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőtől a tanítási szünet végéig a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak.

Már szombaton több járat menetrendje megváltozik: szeptember 1-ig hétvégenként a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz mellett egy új, 16B jelzésű járat is indul a budai Várba, amely a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között közlekedik.

Az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsonypadlós, légkondicionált szerelvények száma, mert a 4-es és 6-os vonalról a vágányfelújítás miatt felszabaduló szerelvényeket erre a vonalra irányítják át. ű

A 32-es autóbusz a Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében az Árpád híd felé az Ógyalla köz-Szőnyi út módosított útvonalon közlekedik, a 23E autóbusz hétvégén is közlekedik, a 219-es Telebusz pedig Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik.