Forgalomkorlátozás lesz a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt

 

Forgalomkorlátozás lesz vasárnap a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

 

Budapest, 2018. március 24. A Millenniumi emlékmű esti díszkivilágításban a Föld órája elnevezésű akció előtt 2018. március 24-én. A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésére a 2007-ben indult világméretű akcióban részt vevő városokban március utolsó szombatján este fél kilenc és fél tíz között egy órára lekapcsolják a világítást, hogy felhívják a figyelmet a Földet fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire. MTI Fotó: Kovács Tamás

Nemzeti Rendezvénykoordinációs Központ tájékoztatása szerint a 30 éve szabadon elnevezésű programsorozat ünnepi koncertje miatt június 13-án, este 10 órától június 17-én éjfélig lezárják a forgalom elől a Hősök terét a Műcsarnok előtt, az Olof Palme sétány egy részét, a Műcsarnok mögötti szervizutat, továbbá június 18-a délig a Felvonulási teret és a Műcsarnok melletti területeket a Benczúr utcától a Hősök teréig.

Vasárnap reggel hat órától június 17-én 5.30-ig teljesen lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Állatkerti körutat és a Koós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, 16 órától az Andrássy út Kodály körönd és a Dózsa György út közötti teljes szakaszát, a párhuzamos szervizutakat, és a környező utcák egyes érintett területeit is.

Megállási tilalom lép életbe csütörtöktől június 18-ig a Városligetben, valamint a Kodály körönd és a Dózsa György út között érintett utcákban.

Felhívták a figyelmet, hogy vasárnap a Magyar Honvédség díszelgő vadászgép köteléke átrepül a Hősök tere felett 20 órakor, ez fokozott zajhatásokkal járhat.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvény és előkészületi munkái miatt lezárásokra kell számítani vasárnap kora reggeltől a Hősök tere közvetlen környezetében, továbbá délután 16 órától az Andrássy úton és a Dózsa György úton is.

A forgalomkorlátozás érinti a közösségi közlekedést is: változik a 20E, a 30-30A-230-as, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala, lezárhatják továbbá az M1-es metró Hősök tere állomását.

Ugyanakkor a helyszín kényelmesebb megközelítése érdekében a megszokottnál sűrűbben jár majd az M1-es metró.