Megváltozik keddtől a forgalmi rend Fót térségében

 

Megváltozik keddtől a forgalmi rend az M2-es autóút fejlesztése miatt Fót térségében – közölte pénteken a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs titkársága.

A közlemény szerint a forgalmi rend elsőként a Dunakesziről Fót felé vezető 2101-es út (Fóti út) körforgalma és a Hajcsár út közötti szakaszon módosul az M2-es autóút felett átvezető híd szerkezeti felújítása miatt.

Várhatóan június 11-én egyirányúsítják a forgalmat az érintett szakaszon Fótról Dunakeszi irányába, így az M2-esre történő felhajtás mindkét településről továbbra is elérhető marad. A hídszerkezet felújítása várhatóan szeptemberig zajlik  fűzték hozzá.

A tájékoztatás szerint a 2101-es út és a Hajcsár út csomópontjában körforgalmat építenek ki, emiatt jelzőlámpák telepítésére is szükség lesz június végétől.

A szeptemberig fennálló új forgalmi rend szerint az M2-es autóutat Fót északi részénél, a Németh Kálmán út felé lehet majd elhagyni. Az új kihajtóág megnyitásával egy időben a meglévő Dunakeszi–Fót csomópont lehajtóját ideiglenesen lezárják.

Közölték azt is, hogy az épülő Fót északi csomópontban a nyugati körforgalom befejezéséhez szintén szükség van félpályás forgalomkorlátozásra, amely júliustól augusztus közepéig lesz érvényben.