Június közepétől ismét felújítás lesz a 4-6-os villamosvonalon

 

Június közepén indul a 4-es és 6-os villamosvonal felújítása Budapesten a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér (a Petőfi híd budai hídfője) között.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: összesen csaknem két kilométeren újítják fel a vonalat, ezeken a részeken többségében 2010 előtt – van, ahol majdnem húsz éve – végeztek legutóbb nagyfelújítást. Nyáron korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek – tették hozzá.

A felújítás miatt várhatóan június közepétől nem közlekednek majd a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között pedig július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka. Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és más forgalomtechnikai intézkedések segítik.