Több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

 

A hétvégén több holttestet kiemeltek a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet. A rendőrség azt mondta, hogy az Ercsinél megtalált holttest valószínűleg nem köthető a balesethez.

Cikkünk frissült.

A holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán balesetet szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket – írja a lap.

A Margitsziget alatt, a tragédia helyszínén reggel, napkelte óta tartanak az esetleges merülésre való előkészületek. A jelenlévő magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok közül csak utóbbiak fontolgatják, hogy a még mindig életveszélyesen hömpölygő Dunába merülnek.

Egyelőre azonban a merülésre használatos ponton fix rögzítése is komoly nehézségeket okoz, így a 37 fős speciális távol-keleti egység parancsnoka még nem adta ki a parancsot a merülésre.

Az Ercsinél talált holttest nem köthető a balesethez

Az ORFK megerősítette, hogy Harta térségében egy koreai férfi holttestére bukkantak, azonosítása folyamatban van.

A rendőrség azt mondta, hogy az Ercsinél megtalált holttest valószínűleg nem köthető a balesethez. A másik holttest Hartánál, Bács-Kiskun megyében bukkant a felszínre, amelynek köze lehet a tragédiához, mert aki megtalálta a holttestet, azt mondta, hogy egy 40-50 év körüli dél-koreai férfi lehet az áldozat – közölte az M1 tudósítója.