Visszavonják a mezőhegyesi fejlesztések tervezésére kiírt közbeszerzést

 

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben kedden megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra kiírt tendert – tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

A közbeszerzési felhívásban több, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. működésének hatékonyságát javító mezőgazdasági beruházás -  sík szemestermény-tároló, feldolgozó üzem, takarmánykeverő üzem, 12 toronysiló és a hozzá kapcsolódó betárolási rendszer – engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése szerepelt.

A tender ezek mellett turisztikai célú fejlesztések előkészítését és tervezését is tartalmazta, a műemlék épületek felmérésén túl a többi közt 90 szobás, négycsillagos szálloda, sportlétesítmények, wellness és fitnesz lehetőségekkel rendelkező kétszintes konferencia és rendezvényterem.

A közbeszerzési felhívásról Lázár János kormánybiztos az MTI-nek elmondta, a cég menedzsmentje a turisztikai célú fejlesztésekkel kapcsolatban olyan döntéseket hozott, amelyekre nem volt felhatalmazása.

A politikus leszögezte, „Mezőhegyes mintagazdaság nem wellness központ”.

A történteknek személyi következményei lesznek a cégvezetésben – jelentette ki a kormánybiztos.