Sok napsütésben bízhatunk a hétvégén

 

Szombaton elszórtan várható záporeső, zivatar a keleti tájakon. Vasárnap elsősorban északnyugaton és északkeleten alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar.

Szombat éjjel fokozatosan csökken a felhőzet, hajnalban nyugaton gyengén, keleten közepesen felhős idő várható. Késő estig a keleti tájakon még előfordulhat egy-egy zápor, ezt követően csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A levegő általában 6 és 13 fok közé hűl, keleten az enyhébb értékekkel – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt majd a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, ahol elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül. A hőmérséklet 20 és 25 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap gomolyfelhő-képződés és délután délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként – elsősorban északkeleten és északnyugaton – záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar is lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 8 és 13, nappal a maximum 22 és 26 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét elején, hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka 10 és 16, nappal 19 és 26 fok között várhatók a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként akár hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar. Megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét folytatásában is csapadékos időre számíthatunk.