Labdarúgó tornával emlékeztek az elhunyt Mátyás Balázsra

 

Több mint másfél millió forint gyűlt össze azon a jótékonysági labdarúgó-tornán, amit a tavaly 21 évesen elhunyt Mátyás Balázs rendőr törzsőrmester emlékére rendeztek. Rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és például az országgyűlés tagjai is ott voltak. Mátyás Balázs szülei egy alapítványt hoztak létre, amellyel a hozzájuk hasonló tragédiát átélt családoknak szeretnének segíteni. Az édesapa szerint nem csak anyagilag, hanem akár személyesen is erőt adnak mindenkinek, hogy ne adják fel – közölte az M1 Híradójából.

Tavaly egy újpesti kereszteződésben összeütközött két rendőrautó. A 21 éves Mátyás Balázs törzsőrmester társával éppen kollégái segítségére sietett. Az ütközés erejétől azonban kizuhant a járműből és a helyszínen meghalt.

Szombaton egy labdarúgótornával emlékeztek Mátyás Balázsra. Az újpesti sportpályán 16 csapat mérkőzött meg egymással. Fiatalon elhunyt társukért, kollégájukért játszottak.

Rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és határon túli kollégák is részt vettek a tornán, összesen több százan voltak. A résztvevők nevezési díj helyett az elhunyt rendőr szülei által létrehozott alapítványt támogatták. A bevételből a balesetet szenvedett kollégáikon, illetve a családtagokon segítenének.

Az emléktornán részt vett Kövér László házelnök is, aki egymillió forintot ajánlott fel az országgyűlés nevében az alapítvány részére.

A szervezők azt remélik, sikerül hagyományt teremteni ezzel a tornával, így másoknak is segíthetnek az őket ért veszteség feldolgozásában.