Határvadászoknak épült laktanya Miskolcon

 

A készenléti rendőrség állományába tartozó határvadászoknak épült laktanya Miskolcon, amelyet csütörtökön adtak át, a beruházás mintegy négymilliárd forintba került.

Az átadáson Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a biztonság határozza meg az ország mindennapjait, a lakosság életfeltételeit. A biztonság tovább erősödik, ezt bizonyítja ez a beruházás is – tette hozzá.

A politikus úgy fogalmazott: a kormány 2016-ban határozott háromezer határvadász szolgálatba állításáról, erre, illetve elhelyezésükre csaknem százmilliárd forintot biztosított.

Az országban tizenegy határvadász-laktanya épült, a határvadászok huszonegyedik századi körülmények között élhetnek, felkészülhetnek a szolgálatra és teljesíthetik a törvényben előírt feladataikat.

A rendőrség feladatairól azt mondta: első a közbiztonság fenntartása, az államhatár védelme, az illegális migráció megakadályozása.

Ma Magyarország biztonságos országnak számít, a határvadászok megvédték a déli határt, amely schengeni határnak is számít, jelentősen javult a közbiztonság – hangoztatta az államtitkár.

Statisztikai adatokat sorolva rámutatott: 2010-ben több mint 448 ezer volt a regisztrált bűncselekmények száma, ez 2018 végére 55 százalékkal, 200 ezer alá csökkent; ezt a rendőrség úgy érte el, hogy a határt is védte közben. Kontrát Károly megjegyezte, mindezt a lakosság is érzékeli, és büszke a rendőrökre, hálás nekik.