Fidesz: Európa és a gyermekeink jövője a tét

 

Az európai parlamenti (EP-) választás nem a Fideszről szól, hanem Európa és a gyermekeink jövője a tét – közölte csütörtökön a nagyobbik kormánypárt az MTI-vel.

A Fidesz ezt arra reagálva közölte, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz által képviselt politika kisebbségbe fog kerülni az Európai Parlamentben, az „erősebb Európáért” kiálló pártcsaládok, a néppárt, a szocialisták, a liberálisok és a zöldek legalább 460 helyet fognak szerezni a 751 fős Európai Parlamentben.

A Fidesz közleményében hangsúlyozta: jövő vasárnap el kell menni szavazni, mert Gyurcsány Ferenc nyilatkozatából is egyértelmű, hogy a bevándorláspárti európai baloldal már készülődik, és minden politikai oldalon keresi a szövetségeseket a bevándorláspárti tervek megvalósításához. Ha ők kerülnek többségbe, akkor migránsokkal fogják elárasztani Európát – írták.

A magyar pártok közül egyedül a Fidesz–KDNP tette egyértelművé, hogy semmilyen bevándorláspárti szövetségben nem fog részt venni, és a magyar embereket fogja képviselni Brüsszelben.

„Gyurcsányék és a teljes ellenzék bevándorláspárti, és ők nem a magyar embereket, hanem Brüsszel érdekeit képviselik” – olvasható a közleményben.