A nyugati megyékben élők viharos széllökésekre számíthatnak

 

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország nyugati és keleti fele között, keleten lesz jóval melegebb az idő. Egyelőre még csak hazánk nyugati vidékein terheli meg különösképpen az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket.

Vasárnap kora délutántól éjfélig a Dunántúl nyugati megyéiben viharos – 70-80 km/h – széllökések kísérhetik az északi szelet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbá délután a Dunántúl délkeleti harmadában, Duna vonalában szórványos zivatarok valószínűek szélerősödés – 55-70 km/h – kíséretében, illetve ezen területen belül egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal – 20-30 mm.

(Fotó: OMSZ)

Elsőfokú sárga figyelmeztetést adtak ki a nyugati megyékre (Fotó: OMSZ)

A Dunántúlon erősen felhős vagy borult idő lesz, többfelé alakul ki eső, zápor, délután, este délnyugaton zivatar is lehet. Másutt változóan felhős lesz az ég, főként a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, északkeleten, keleten csapadék nem valószínű. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megélénkül az északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Késő estére 8 és 16 fok, hajnalra 5 és 13 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét első felében lehűlés várható, valamint további csapadék.