Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten vasárnap

 

Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz vasárnap Budapest I., II., III., V., VI., IX., XI., XIII. és XIV. kerületében. Az időszakos lezárások érintik a többi közt az Árpád hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat, a Hősök terét, valamint a pesti és a budai alsó rakpartot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján azt közölte: tilos lesz megállni vasárnap 21 óráig a főváros VI. és XIV. kerületében a Konrad Adenauer úton, a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út között, valamint az Andrássy út szervizútján, az Oktogon és az Eötvös utca között.

Szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 15 órától a Margitsziget központi út–Árpád híd–Tavasz utca–Árpád fejedelem útja–Üstökös utcai lehajtó–Margit híd északi oldala–Jászai Mari tér–pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Petőfi híd északi oldala–Goldmann György téri lehajtó és Bertalan Lajos utcai lehajtó–budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi tér–József Attila utca–Deák tér–Andrássy út–Hősök tere–Kós Károly sétány–Konrad Adenauer út–Olof Palme sétány–Zichy Mihály útvonalat.

Az I bike Budapest kerékpáros felvonulás szervezői az esemény honlapján közölték: a tavaszi biciklis fesztivál és demonstráció vasárnap 15 órakor indul a margitszigeti Nagyrétről. Lezárt hidakon és rakpartokon haladnak át, érintik Óbudát, az Alagutat, a Lánchidat, majd az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkeznek a Városligetbe, ahol programok, zene, piknik és nagy bringaemelés várja a résztvevőket.

Hozzátették: az idei önkormányzati választásokra készülve 12 pontban írták le, milyen bringabarát fejlesztéseket javasol a Kerékpárosklub a következő ötéves önkormányzati ciklusban a kerékpározás terjedéséhez.

A címlapfotó illusztráció.