Origo: Úgy írt múlt időben Novák Katalin beszédéről a 444, hogy az még el sem hangzott

 

„Újra lebukott a tollba mondott hazugságaival” a 444 nevű oldal – erről írt az Origo. A cikk szerint már tegnap megírta – múlt időben – a 444, hogy mit mondott el Novák Katalin államtitkár szombat délután Olaszországban a Családok Világkongresszusán. Novák Katalin szerint ez egy újabb „kiváló példa” a ballib hazugsággyárra. A 444 legutóbb alig három hete keltett botrányt, amikor „lekínaizott” a főszerkesztő egy magyar olimpiai bajnokot – hangzott el az M1 Híradójában.

„Újra lebukott Soros-blogja az előre megírt, tollba mondott hazugságaival” – erről írt az Origo. A portál felhívja a figyelmet, hogy a 444 egy olyan beszéd tartalmáról írt cikket, amit akkor még el sem mondott Novák Katalin családügyi államtitkár Veronában a Családok Világkongresszusán.

„Kiváló példa a ballib hazugsággyárra ez a cikk is” – így reagált a 444 írására a családügyekért is felelős államtitkár közösségi oldalán. A Családok Világkongresszusán Veronában szombat délután szólaltam fel, Matteo Salvinivel egy panelben. Innentől érdekes, hogy mi hangzott el pénteken az előadáson, amit meg sem tartottam, és hogy reagált az el nem hangzott előadásra a közönség. Így higgyenek el bármit ezeknek a médiumoknak – tette hozzá bejegyzésében Novák Katalin.

A szóban forgó cikket az államtitkár reakciója után helyesbítették, a 444.hu elismerte, hogy hibázott.

A 444.hu a 2014-es alapítása után 10 millió forintot kapott Soros György egyik alapítványától. A 444 kiadójában később kisebbségi tulajdont szerzett egy Soros Györgyhöz köthető befektetési alap. A portál főszerkesztője az erről szóló hírekre úgy reagált, hogy a 444-ben szerkesztői szabadság van – közölte az M1 Híradója.

A 444 legutóbb alig három hete keltett botrányt egy írásával, amikor a magyar édesanyától és kínai édesapától, Budapesten született olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolya vb-szerepléséről szóló cikküket „Lökött a kínai vendégmunkás” kommentárral osztották meg Facebook oldalukon. A lap főszerkesztője akkor a bírálatokra és az M1 kérdéseire azt válaszolta, hogy a bejegyzésnek ő maga adta a címet, ami szerinte „abszurd volt, de nem sértő.”