Szép időre számíthatunk a hétvégén

 

Már a csütörtöki csúcsértékek is a szerdai értékek felett alakulnak, és vasárnap délkeleten akár 22 fok is lehet. Hétfőig tart a felmelegedés, a jövő hét első felében azonban néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet és csapadék is érkezik.

Péntek éjjel túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Hajnalra foltokban köd, illetve párásság képződik. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali órákban -3 és +5 fok között alakul, fagyra az arra kimondottan hajlamos helyeken, illetve az Alföld homokhátságain kell készülnünk.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Pénteken napközben csak gomolyfelhők lesznek az égbolton eleinte, majd fátyolfelhők sodródnak be északkelet felől, amelyek egyre nagyobb területen fogják szűrni a napsütést. Számottevő csapadékra továbbra sem kell számítanunk, esetleg egy-egy jelentéktelen zápor lehet a csoportosuló gomolyfelhőkből. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, csak a keleti vidékeken élénkülhet meg időnként. A hőmérsékleti maximum általában 13 és 18 fok között várható, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvége első felében, szombaton derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Éjszak -3 és +4, nappal 15 és 20 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvége második felében, vasárnap túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. Az éjszakai minimum hőmérséklet -2 és +6, a nappali maximum hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfőn észak felől már szakadozott felhőzet érkezik, néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. Többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét folytatásában a hőmérséklet már mindenütt elmarad majd a 20 foktól, de továbbra is az átlag felett marad.