A bátrabbak már strandolhatnak is a hétvégén

 

Szerdától ismét melegszik a levegő egy-egy fokkal, és péntekről szombatra – vagyis hétvégére ennél is ütemesebb lesz a felmelegedés.

Csütörtök éjjel túlnyomóan derült idő várható, esetleg az északi vidékekre sodródhat be némi fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, éjfél előtt lehetnek néhol élénk lökések.  Éjszaka -6 és +2 fok közé hűl a levegő. A Duna–Tisza közi homokhátságon, ennél hidegebb is lehet.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön napközben a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északnyugaton és északkeleten kevesebb, másutt több napsütésre lehet számítani. Néhol kisebb eső előfordulhat. Gyakran megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. Nappal 9 és 15 fok közé melegszik a levegő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északi, északnyugati szél. Éjszaka -3 és +5, nappal 11 és 16 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombat gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Éjszaka a hőmérsékleti minimumok -3 és +3, nappal a maximumok 15 és 20 fok között várhatók.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a nyugati határnál megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét elején néhány fokkal visszaesnek a csúcsértékek, de még így is helyenként 16 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.