Kirándulóidő lesz a hétvégén

 

Szerdán egy-két fokkal alacsonyabb lehet a hőmérséklet, de ezt követően felmelegedésre számíthatunk. A hétvégén kellemes idő várható, 20 fok környéki csúcsértékekkel.

Szerda éjjel északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl északi felén vastagabb, másutt jobbára magasszintű felhőzet várható. Északon egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet időnként erős vagy élénk lökések kísérik. Éjszaka 3 és +5 fok közé hűl a levegő, északnyugaton valószínű az enyhébb idő.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán napközben reggeltől északkelet, észak felől csökken a felhőzet, a napsütést helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja, kis eséllyel a nyugati határvidéken jelentéktelen zápor kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet gyakran kísérik erős vagy élénk lökések, majd estére mérséklődik a légmozgás. Nappal 8 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északnyugaton és északkeleten kevesebb, másutt több napsütésre lehet számítani. Néhol kisebb eső előfordulhat. Gyakran megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. Éjszaka +2 és -6, nappal 9 és 15 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északi, északnyugati szél. Éjszaka a hőmérsékleti minimumok -3 és +5, nappal a maximumok 11 és 16 fok között várhatók.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvége második felében, vasárnap ennél is melegebb lehet, 17 és 22 fok között alakulnak a csúcsértékek.