Kezdődik az esti séták sorozat a fővárosi állatkertben

 

Csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklő látogatókat várják előzetes regisztráció után.

Az Állatkerti Alapítvány szervezésében kéthetente csütörtök esténként meghirdetett program évek óta nagy népszerűségnek örvend, idén pedig számos új helyszín is bekerül az esti program állomásai közé – közölte az intézmény. A szervezők a résztvevőknek állatkerti hátizsákkal, elemózsiás csomaggal is készülnek a csaknem háromórás programra.

Az érdeklődők megtekinthetik például az állatorvosi rendelőt vagy a takarmánykonyhát, a gondozók egészen közelről bemutatják a legkülönlegesebb állatokat, de még az akvárium egyébként láthatatlan részét is be lehet majd barangolni.

Az eddigi évek során a program résztvevői jártak már a zsiráfok fellegvárában, kézbe vehették az óriáskígyót, és megismerkedhettek Gézával, a tapírral is. A sorozat csütörtökön kezdődik és szeptember 26-ig tart, rossz idő esetén a sétát másnap rendezik meg.

A programra jelentkezni személyesen az Állatkerti Ajándékboltban vagy elektronikusan az info@allatkertialapitvany.hu e-mail-címen lehet.