Tudja, mikor kezd ismét zuhanni a hőmérséklet?

 

Vasárnap hazánk jelentős részén 20 fok környékén vagy a felett tetőzik a hőmérséklet. Szerdán már csupán 7 és 11 fok között alakulnak a csúcsértékek egy vasárnap este érkező hidegfront nyomán.

Vasárnap hajnalban túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. Éjszaka a hőmérséklet általában 0 és +5 fok közé süllyed, de néhol gyenge fagy is előfordulhat.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap napközben gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól az északi megyékben néhol zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. Nappal a hőmérséklet 17 és 22 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfőn döntően erősen felhős időre számíthatunk a vasárnap esti hidegfront megérkezte után, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az ország délnyugati harmadán több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor. Többfelé megerősödik az északnyugati szél.  Éjszaka 1 és 7, nappal 12 és 18 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet és napközben gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Inkább csak a keleti területeken fordulhat elő néhol záporeső. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Az éjszakai minimum -1 és +6, a nappali maximum 8 és 13 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A jövő hét második felében ismét emelkedésnek indul a hőmérséklet.