Nagy napi hőingás várható a hétvégén

 

A hideg hajnalt enyhe nappal követi, így péntek délutánra „évszakváltozás” várható a hőérzetet illetően, akár 18-20 fok is lehet a különbség a két szélső érték között – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Csapadékra és nagy szélre nem kell számítani – tette hozzá az OMSZ. Az előrejelzés szerint a hétvégén is napsütéses, meleg, száraz idő várható. A leghidegebb órákban helyenként fagyhat is, míg a hőmérsékleti maximum néhol 20 Celsius fok fölött is alakulhat. Fronthatás ugyanakkor nem veszi igénybe szervezetünket.

Szombaton éjjel túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Foltokban esetleg párásság, illetve köd képződhet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet késő este 3 és 9, hajnalban általában -2 és +4 fok között alakul. Fagy elsősorban a Dunántúl délnyugati és déli részein, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben várható. A nagyobb városokban és a hegyekben azonban kissé enyhébb lehet az éjszaka.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton napközben gomolyfelhős, napos, száraz idő várható. Keleten néhol megélénkül az északi szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap is gomolyfelhős, napos idő várható, késő délutántól, estétől azonban északon néhol már zápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.  Éjszaka -1 és +6, nappal 17 és 22 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)