Csíkos vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

 

A tavasz beköszöntét mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nappal ezelőtt világra jöttek a Budakeszi Vadaspark várva várt vadmalacai – olvasható a vadaspark közleményében.

Múlt hétvégén két anyakoca összesen nyolc kismalaccal örvendeztette meg a vadaspark gondozóit és látogatóit. A csíkos kis jószágok egészségesek és életerősek, és már alig várják, hogy a látogatók mielőbb megcsodálják és lencsevégre kapják őket.

(Fotó: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark)

(Fotó: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark)

A Budakeszi Vadaspark új lakóinak születésére a mostaninál tökéletesebb időpontot kívánni sem lehetett volna: a két anyakocától származó, összesen nyolc csíkos malac ugyanis a természet rendjének megfelelően, március közepén jött világra – közölték.

Azt írták, a csöppségek szabadidejüket többnyire egymáshoz bújva, pihenéssel, illetve az egészséges fejlődésükhöz szükséges anyatej fogyasztásával töltik. A vadmalacok között a születésük után szinte azonnal kialakult egy belső rangsor, ez pedig azt is meghatározza, hogy a malacok anyjuk melyik emlőjét választják ki.

A kismalacok nevelésének idejére a kocák kisebb kondákat alkotnak, és együtt vigyáznak az apróságokra. A vaddisznók köztudottan nagyon harciasan védik csemetéiket, ezért a parkban dolgozók figyelmeztetése alapján fontos, hogy a malacokat se a vadasparkban, se az erdőben ne próbáljuk megfogni. Simogatás helyett inkább készítsünk róluk fotókat, hiszen irigylésre méltóan fotogének, és kiváló pózolási tehetséggel vannak megáldva.

A csíkos apróságokon kívül a vadasparkban nemrég muflonbárányok és kecskegidák is születtek, érdemes tehát a Budakeszi Vadaspark ifjonc „sztárállataival” minél hamarabb megismerkedni.

(Fotó: Surányi Linda/ Budakeszi Vadaspark)

(Fotó: Surányi Linda/ Budakeszi Vadaspark)