Egyre több napsütésben bízhatunk

 

A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte lassan megszűnik a hideg levegő utánpótlása, és a szél is mérséklődik.

Szerda éjjel északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, illetve kiderül az ég, reggelre már csak délen maradhatnak felhős körzetek. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet elsősorban az Alföldön kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban általában -3 és +4 fok között alakul, délkeleten van kisebb esély fagyra.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szerdán napközben napos időre számíthatunk, a Dunántúlon helyenként több, másutt kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, elsősorban az Alföld északi felén helyenként erős lökések kísérik.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Csütörtökön is napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak délkeleten élénkül meg az északi szél. Éjszaka -1 és -6, nappal 11 és 16 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Péntek túlnyomóan napos időre számíthatunk főként keleten gomolyfelhőkkel. Csapadék nem várható. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak délkeleten élénkül meg az északi szél. Az éjszakai minimumok -3 és +4, a maximumok 14 és 19 fok között várhatóak.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Szombaton gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

A hétvége második felében is kellemes időre számíthatunk.