Két új tendencia rajzolódik ki az idei nyári gyermektáborok piacán

 

Az idei évben eddig több mint 20 százalékkal jelentkeztek többen nyári táborokba, mint tavaly, és újdonság, hogy a jelentkezők jelentős része külföldön élő magyarok gyermekei – közölte a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál.

Már február elején megindultak a jelentkezések az idei nyári táborokra, és az azóta eltelt másfél hónapban a táborfoglalások száma drasztikusan növekedett – írták közleményükben.

„Az elmúlt év hasonló időszakához képest több mint 20 százalékkal több jelentkezést regisztráltunk a Táborfigyelőn, ami örvendetes hír. A korán ébredő szülők az április elsejéig tartó előfoglalási kedvezmények miatt anyagilag is jobban járnak, emellett a legjobb táborok turnusai is elérhetők számukra. Ennek oka, hogy a legjobb ár-érték arányú vakációs lehetőségek nagyon gyorsan telítődnek” – mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

„A hagyományosabbnak számító kézműves-, lovas-, vagy sporttáborok mellett egyre több a meglepő témájú, vagy épp extrém tábor Magyarországon. Elérhető idén jobb agyféltekés rajztábor, szabaduló szobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is. Ami látszik, hogy a családok és gyerekek egy része abszolút nyitott ezen újdonságokra, folyamatosak a jelentkezések ezekre az üdülésekre is” – közölte.

Az idén legkedveltebb táborok esetében még folyik az adatgyűjtés, de a Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy a sporttáborok, az informatikai és programozó táborok és az angol táborok tűnnek a 2019-es esztendő slágereinek, de közelítenek a dobogóhoz a katonai és honvédelmi táborok is.

A Rákóczi Szövetség anyanyelvi tábora Tatán (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Érdekesség az idei évben, hogy az eddigi tábori jelentkezések egy jó részét olyan gyermekek teszik ki, akik nem hazánkban élő magyarok. „Az eddig leadott jelentkezések közel ötöde olyan magyar gyermek táborozására szól, aki nem Magyarországon él. Azaz a külföldön élő magyar családok is hazaküldik csemetéjüket táborozni, aminek oka lehet egyrészt az itthoni táborok egyre jobb minősége, másrészt a törekvés, hogy gyermekeik továbbra is otthonukként tekintsenek Magyarországra” – mondta el Tóth Béla.

Részletek a taborfigyelo.hu oldalon.