A migrációról rendeznek konferenciát március végén Budapesten

 

Titkos ügynökök, politikusok és könyvszerzők is előadnak a március végi migrációs csúcson. A találkozón megszólal például az izraeli és a brit titkosszolgálat egy-egy korábbi ügynöke is, a téma a bevándorlás kérdése lesz – hangzott el a köztelevízió Ma reggel című műsorában.

Ez az első olyan konferencia, ahol ilyen nagyszabású programokkal és neves, külföldi országokból érkező szakértők fogják három napon keresztül – március 22-24-ig – a Várkert Bazárban megvitatni az eseményeket. A cél, hogy neves szakértők különböző országokból és különböző szakterületekről érkezzenek – magyarázta Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója az M1-en.

Mint mondta, a migráció különböző aspektusait fogják vizsgálni az előadások során, többek között jogi, gazdasági, társadalmi és demográfiai szempontokat is.

Hozzátette: a migráció és a klímaváltozás összefüggéséről is szó lesz.

A migráció témája az elkövetkezendő években is fontos lesz, amit a legkülönbözőbb pártcsaládok politikusai is megfogalmaztak már – mondta Szalai.

Hozzátette: az előadások során akár felmerülhetnek bizonyos megoldási javaslatok is a migrációt illetően, hiszen neves professzorok is részt vesznek majd az eseményen.

A Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time? című konferenciáról ide kattintva bővebben tájékozódhat.