Vasárnap akár 23 fok is lehet, de hétfőtől minden megváltozik

 

Vasárnap helyenként 23 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, melegfronti hatás érvényesül, de a hétfő éjszakai órákban már egy hidegfront ér el bennünket és beborul az ég. Ez mind a meleg, mind a hidegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli.

Vasárnap hajnalban tovább szakadozik, csökken a felhőzet, reggelre az ország jó részén már kiderül az ég. Északkeleten néhol kisebb eső, záporeső előfordulhat. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap napközben túlnyomóan napos időre számíthatunk csapadék nélkül. A délnyugati, déli szelet nagy területen élénk, elsősorban a Dunántúl nyugati részén pedig erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet egy hidegfront nyomán, de az Alföldön még több órára kisüthet a nap. Napközben a Dunántúlon több helyen, az Északi-középhegység területén helyenként alakulhat ki eső, záporeső, majd késő este már délkeleten is lehet csapadék. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Éjszaka 5 és 10, nappal 7 és 18 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei, északnyugaton lesz napközben a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Kedden többnyire erősen felhős idő várható, szórványosan valószínű eső, záporeső.

Északnyugaton a nap második felében már nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, ott a legkisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szél élénk, helyenként erős lesz. Az éjszakai minimumértékek 0 és +6, a nappali maximumok 9 és 14 fok között alakulnak várhatóan.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)

Legközelebb csütörtökön számíthatunk  több napsütésre .